Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Омладинско позориште на пријему код начелника

На 52. Театарском фестивалу БиХ ФЕДРА, Омладинско позориште из Билеће је за представу ,,Ожиљци”, у режији Бојана Милидраговића, добило Награду за најбољу представу, а члан ансамбла Гојко Самарџић освојио је Награду за најбољег глумца Фестивала. Тим поводом начелник наше општине, Веселин Вујовић приредио је пријем, те уз новчану награду заслужним за успјех додијелио захвалницу за постигнуте резултате, развој културног живота и реализацију пројеката за младе из области културе.
,,Заиста сам поносан на ове младе људе који Билећу представљају у најљепшем могућем свјетлу. Лазар Гњато, директор Дома културе ,,Јевто Дедијер” и оснивач Омладинског позоришта је прави примјер какви се резултати постижу када се прави човјек нађе на правом мјесту”, рекао је Вујовић.
Према Гњатовим ријечима учешће и успјеси на овом, али и претходним фестивалима, отворило им је много врата и донијело бројне позиве.
,,На фестивалу смо се такмичили са позориштима која трају преко четрдесет година. Побиједили смо позоришта са традицијом, фаворите који су наступали са представама у којима глуми шездесет људи, чиме је овај успјех још невјероватнији. Заслугом Омладинског позоришта Фестивал Средњошколског театра наредне године долази у наш град. Овај успјех није питање среће већ резултат труда и рада Бојана Милидраговића и ове дивне дјеце”, рекао је Гњато.
Бојан Милидраговић, редитељ представе, која је Билећу уписала на мапу аматерских позоришта и театарског живота, радом на бројним пројектима обезбиједио је велики дио новчаних средства да би остварио свој, али и сан људи који су закорачили на даске које живот значе.
,,У самом процесу рада били смо свјесни да правимо добру представу, али овакав успјех нисмо очекивали. Наш приступ теми, која је иначе веома актуелна, био је погодак у мету и сада смо ту гдје јесмо. Труд и рад су пресудни у сваком случају, али је велика срећа имати поред себе овакву екипу”, истакао је млади редитељ.
А дио екипе је и Гојко Самарџић, који је на ФЕДРИ понио титулу најбољег глумца.
,,Осјећај да сте најбољи у нечему је неописив и непоновљив, али сарадња и пријатељство са овим дивним људима је право богатство. Иначе када у неки посао уђете са љубављу чуда се дешавају, а ми смо то доказали”, рекао је Самарџић.

Овим младим људима, који раде пуним срцем, без интереса и са великом љубављу дугујемо велико хвала, јер сваки њихов успјех, успјех је и наше Билеће.