Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ И ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ ОПШТИНЕ БИЛЕЋА ОБАВЈЕШТЕЊЕ:

Због појаве афричке куге свиња у региону, упозоравају се узгајивачи свиња са територије опшине Билећа да појачају превентивне мјере у сузбијању ширења болести по препорукама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Мјере Министарства пољопривреде Републике Српске:

Ради адекватног спречавања ширења и сузбијања болести, апелујемо на власнике свиња да се строго придржавају свих прописаних мјера, посебно биосигурносних мјера, свако сумњиво стање животиње и угинуће одмах да пријаве надлежном ветеринарском инспектору или надлежном ветеринару. Строго је забрањено премјештање животиња, животиње морају бити затворене у објекте, обавезно ограничити кретање са и на фармама, постављање дезинфекционих баријера, мијењати обућу и одјећу приликом напуштања фарме.

Забрањен је рад сточних пијаца, организовање сајмова, изложби и других окупљања животиња на којима се продају или излажу свиње, продаја хране животињског поријекла и хране за животиње ван пословног простора, продаја хране животињског поријекла и хране за животиње ван пословног простора, на територији цијеле Републике.

2 Comments

  • You actually make it appear really easy together with your presentation however
    I find this matter to be actually one thing which I feel I’d never
    understand. It sort of feels too complex and
    very extensive for me. I am having a look ahead on your
    subsequent put up, I’ll attempt to get the dangle of it! Lista escape roomów

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *